Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Opgieting

Opgieting in de sauna bij Sauna Oase Nederasselt

Bij Sauna & Beauty Oase kunt u ook een opgieting in de sauna bijwonen. Er is vier maal per dag een opgietritueel in onze Finse Löyly sauna cabine, dit is de grootste sauna in ons wellness center en biedt ruimte voor wel 35 mensen. Zo heeft u dus alle ruimte om te genieten van dit heerlijke ritueel. De opgietingen vinden op openingsdagen plaats om 14.30 uur, 16.30 uur, 19.30 uur en 21.30 uur. U hoeft hier niet voor te reserveren en het bijwonen van een opgieting is kosteloos met een sauna dagentree. Een opgieting is echt een bijzondere belevenis die u niet mag missen!

WAT IS EEN RITUELE OPGIETING?

Een opgieting, of Löyly op zijn Fins, is een ritueel waarbij het voelt alsof de temperatuur in de saunacabine stijgt, terwijl het in werkelijkheid juist minder warm en alleen vochtiger wordt in de cabine. Een rituele opgieting gaat als volgt te werk:

  • Water verrijkt met essentiële oliën wordt op de saunakachel wordt gegoten;
  • Dit verdampt dan, waarna het door de saunameester of opgieter met een waaier wordt verspreid door de saunacabine.
  • Tijdens een rituele opgieting wordt de warmte in de cabine langzaam opgebouwd, vaak onder begeleiding van rustgevende muziek.

Deze bijzondere ervaring is zeer rustgevend en door de etherische oliën ruikt het ook nog eens heerlijk. Bij Sauna & Beauty Oase kunt u vier keer per dag een opgieting bijwonen. Wilt u iemand een opgieting en een dagje ontspannen in de sauna cadeau doen dan? Dat kan met de cadeaubon van Sauna & Beauty Oase.

WAAR IS EEN OPGIETING GOED VOOR?

Een rituele opgieting is dus een echte ervaring, maar waar is een opgieting allemaal goed voor?

  • Doordat het voelt alsof de temperatuur in de saunacabine tijdens een opgieting in korte tijd snel stijgt, raakt het lichaam even oververhit. Hierdoor verliest u in korte tijd meer zweet, waardoor afvalstoffen snel worden afgevoerd uit het lichaam;
  • De stoom opent de poriën, met als resultaat dat uw poriën gereinigd worden en kleiner worden;
  • Daarnaast stimuleert een opgietritueel de aanmaak van antistoffen, waardoor onder andere griep en verkoudheid worden voorkomen.

Uw lichaam wordt dus niet alleen van binnenuit gereinigd, u gaat ook nog eens beter beschermd tegen virussen weer weg na een opgieting in de sauna bijgewoond te hebben.

OPGIETDAG BIJ SAUNA & BEAUTY OASE

Een opgieting is dus goed voor uw gezondheid en u voelt zich weer helemaal schoon en fris. Wilt u een opgieting bijwonen? Dat kan vier maal per dag zonder extra bij te betalen! Een professionele saunameester begeleidt de opgietingen om 14.30 uur, 16.30 uur, 19.30 uur en 21.30 uur. Reserveer direct uw saunadag of neem contact op met ons voor meer informatie over een opgieting.

Reserveer direct

Ook interessant

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.