Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

UPDATE: Camerabeelden in de media

Beste gast,

Tot onze grote ontzetting zijn er gehackte beelden online gezet waarop bezoekers van onze sauna naakt te zien zijn. De politie onderzoekt op dit moment hoe die beelden verkregen zijn en hoe ze online zijn gekomen. Ook doet de politie onderzoek naar het ophangen en inschakelen van verborgen camera’s in onze sauna.

Uiteraard hebben de directie en de medewerkers van onze sauna alle medewerking toegezegd, in de hoop dat de politie snel achterhaalt wie verantwoordelijk is voor dit enorm vervelende voorval. In het kader van haar onderzoek heeft de politie ook een aantal van onze camera’s meegenomen.

In verband met de aanwezigheid van camera’s in onze sauna willen wij graag een paar zaken benadrukken. Op de eerste plaats het feit dat de camera die is meegenomen op vrijdag 9 maart niet aanstond, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de politie. De camera is wel tot en met donderdag 8 maart in werking geweest.

En dat feit heeft alles te maken met de afweging die wij, net als veel van onze branchegenoten maken, tussen maximale privacy enerzijds en een ontspannen dag voor onze gasten en een veilige werksfeer voor onze medewerkers anderzijds.

Sauna en Beauty Oase had inderdaad camera’s geïnstalleerd. Onze gasten en onze medewerkers waren hiervan op de hoogte. We hadden de camera’s geïnstalleerd om te zorgen dat onze gasten van een ontspannende dag kunnen genieten en zich niet onnodig druk hoeven te maken over hun waardevolle spullen. Voor onze medewerkers hadden de camera’s bovendien nog een veiligheidsfunctie: in geval van ongewenste intimiteiten was het mogelijk de beelden terug te kijken en indien nodig maatregelen te nemen.

De camerabeelden waren overigens alleen toegankelijk voor de directie en werden nooit ‘actief bekeken’. Ze werden alleen teruggekeken als daar aanleiding toe was; daarvan is in het verleden een aantal keer sprake geweest.

We realiseren ons nu, na de hack, terdege dat we een risico genomen hebben met de installatie van onze camera’s. Ondanks het feit dat onze IT-dienstverlener en wij er alles aan gedaan hebben om een datalek te voorkomen, zijn we er niet in geslaagd de hacker te weren. Nu moeten we dan ook constateren dat we beter andere maatregelen hadden kunnen nemen om onze gasten een ontspannen verblijf te bieden en onze medewerkers de zekerheid te geven dat ze in geval van ongewenste intimiteiten iets tastbaars hadden om op terug te vallen.

We bieden bij dezen dan ook nogmaals onze oprechte excuses aan aan iedereen die door de hack getroffen is.

We wachten het politieonderzoek af en houden u via deze site graag op de hoogte. Ook verwijzen we u naar de officiële berichtgeving van de politie, die op www.politie.nl ook vragen beantwoordt over het onderzoek, over saunabezoekers en over de wet- en regelgeving.

Erik & Corina

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.