Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Finse sauna vernieuwd

Voor de echte saunaliefhebbers hebben wij een sauna van 100°C: de Finse sauna. Een Finse sauna is een sauna met een plafond temperatuur van ten minste 80°C. Onlangs is deze sauna bij ons vernieuwd. Alle oude banken zijn uit de cabine verwijderd en daarvoor zijn nieuwe banken in de plaats gekomen. De sauna heeft hierdoor een frisse en lichte uitstraling gekregen. 

Hoe is de Finse sauna ontstaan?
Naar oude documenten beschikken de Finnen al ruim 1000 jaar over de sauna. Deze eerste sauna's waren waarschijnlijk slechts uitgegraven hellingen van een heuvel, die voornamelijk gebruikt werden als onderdak tijdens de wintermaanden. In plaats van een kachtel gooide men destijds gloeiend hete stenen in een kuil. Door water over deze stenen te gooien ontstond er stoom, die de temperatuur dusdanig liet oplopen dat de Finnen hun kleren uit konden trekken. Naar verloop van tijd werden de Finse sauna's om gemaksredenen steeds vaker dicht bij huis gebouwd en zo kregen de Finse sauna's hun moderne vorm. Desalniettemin is de ouderwetse "holsauna" ook nog in gebruik.

    

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.