Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Klooster en Sauna

Het Emmausklooster

Een retraite is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Een daarvoor geschikte omgeving kan een klooster of een speciaal daarvoor opgericht retraitecentrum zijn. Een retraite biedt vaak de gelegenheid om in een groep met de hulp van een leider gedurende een aantal dagen intensief te mediteren. Door een sterk toenemende vraag naar retraiteprogramma's hebben wij een mooie samenwerking opgezet met het Emmausklooster, gelegen in Velp op loopafstand van het saunacomplex. Als deelnemer aan een van de programma's, als pelgrim of als Bed & Breakfast gast kunt u hier verschillende kanten op. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een combinatie van sauna-entree en een retraite van een aantal dagen of alleen overnachten in het bed & breakfast.

Het Emmausklooster is een authentiek klooster, waarin zelfs nog mensen wonen en leven volgens de spiritualiteit van Clara en Fransiscus van Assisi. In het klooster worden retraite-programma’s aangeboden die ingaan op het proces van naar binnen keren om van daaruit weer naar buiten te kunnen reiken. Het klooster beschikt over 12 eenvoudige eenpersoonskamers in het gastenverblijf Clarahuis en vier slaapvertrekken in het klooster, waarvan enkele geschikt zijn voor tweepersonen. In het Clarahuis beschikt u in uw kamer over een uw eigen wastafel en zijn de douches en toiletten gedeeld. In het klooster heeft u uw eigen natte cel met douche en wastafel. Toiletten zijn op de gang. Voor een sobere en ‘back to basic’ ervaring kunt u bij warme temperaturen zelfs overnachten in het voormalige Pesthuisje, achterin de tuin van het klooster. Voor stromend water dient u gebruik te maken van de faciliteiten in het klooster of Clarahuis. Hieronder zetten we daarom even goed uiteen wat de mogelijkheden zijn.

  • Overnachten in een bijzonder bed & breakfast en genieten van sauna entrees;
  • Sauna entree en retraite voor 1 of meerdere dagen en nachten als gast in een klooster en desgewenst meeleven met de communiteit;
  • Voor gasten die een pelgrimsroute of andere Lange-Afstand-Wandeling maken en graag gebruik willen maken van de sauna.

Voor ons is het gemakkelijk als u uw komst minimaal twee dagen van tevoren wilt melden bij het klooster. Dan kunnen we de reservering van de sauna entree maken, uw kamer kan dan tijdig klaargemaakt worden door het klooster en zij kunnen dan eventueel rekening houden met een extra gast aan tafel. Als deelnemer aan een van de programma's, als pelgrim of als Bed & Breakfast gast.

 

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.