Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Wat te doen tegen een winterdip?

Lange nachten, korte dagen en koude temperaturen. Winter. Niet voor iedereen is de winter de periode van ijspret, feestdagen en gezelligheid. Voor velen is de winter de periode van de winterdip. Nergens zin in hebben, grieperig zijn en het liefst de hele dag met een dekentje op de bank films kijken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om over de winterdip heen te komen en weer vol goede moed de winter te trotseren.

Voorkom stress en ontspan! 

Ten eerste is het vooral belangrijk om zo veel mogelijk te proberen ontspannen. In de winter ligt de weerstand een stuk lager, waardoor een griepje veel sneller opgepikt wordt. Het is daarom belangrijk om zo min mogelijk stress te ervaren. Geniet van een lekker ontspannen dagje sauna of geniet van een goed gesprek en een lekker drankje. Maak extra tijd voor dingen waar je van tot rust komt. Door verder tijdens je dagje sauna af te wisselen tussen bijvoorbeeld een opgieting in onze Finse Löyly sauna en het afkoelen in het koude dompelbad wordt de weerstand ook verbeterd. Het opwarmen en afkoelen heeft namelijk een stimulerende werking op belangrijke organen.

Gezonde voeding in de winter

Niet alleen ontspanning werkt positief, ook voeding speelt een grote rol in je mentale en fysieke gesteldheid. Wist je dat er verschillende voedingsproducten zijn die je de winter door kunnen helpen? Zo wordt aangeraden om zogenoemde wintergroenten en dierlijke producten te eten. De wintergroenten geven alles om je weerstand te verhogen. Bij wintergroenten kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • boerenkool;
  • spruiten;
  • zuurkool;
  • peen;
  • witlof.

Ook bij Sauna & Beauty Oase hebben wij gerechten op ons menu staan die diverse wintergroenten bevatten. Zo hebben wij de rijkgevulde gevulde portobello. Heerlijk om te bestellen tijdens een dagje sauna. De dierlijke producten hebben een 'verwarmend' effect. Op de menukaart van Sauna & Beauty Oase kan je bijvoorbeeld kiezen voor gebakken zalm, onze zeebaars & gamba's of de kipsaté. Andere producten met een verwarmende werking op je lichaam zijn warm appelgebak of onze speciale Sauna Grog.

Zorg voor een goed slaapritme

De laatste tip is er eentje waar je misschien niet aan moet denken, maar het is een tip die wel écht helpt. Ga vroeg uit bed en sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Dit zorgt er voor dat je biologische klok zich beter aanpast en dat je makkelijker uit bed komt. Als je toch vroeg uit bed komt, kun je dan ook meteen gebruik maken van onze vroege vogel entree!

Hopelijk helpen deze manieren om over je winterdip heen te komen. Wellicht dat je zelfs de positieve kanten van de winter in gaat zien en je je gaat verheugen op een mogelijke elfstedentocht of een wintersport met de familie!Tips winterdip

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.