Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Wat is een opgieting?

Iedere dag zijn er minstens 4 opgietingen in de Finse sauna bij Sauna & Beauty Oase. De opgietingen zijn enorm populair bij gasten en worden dan ook druk bezocht. Twijfel je nog of een opgieting wat voor jou is? In dit artikel wordt uitgelegd hoe een opgieting in zijn werk gaat en wat het met je lichaam doet.

Wat is een opgieting?

Ritueel in de Finse sauna

Een opgieting, of “Löyly” in het Fins, is een ritueel waarbij een saunameester met water met etherische oliën en een handdoek de luchtvochtigheid in de sauna verhoogt. De opgietingen vinden bij Sauna & Beauty Oase plaats in de Finse sauna. Voorafgaand aan de opgieting verzamelen de gasten zich bij de sauna en kiezen een plaats uit op bank naar keuze. De meer ervaren saunagangers kiezen vaak voor de bovenste bank, terwijl saunagangers voor wie opgietingen nieuw zijn zich prettiger voelen op de onderste bank.

Verhoogde luchtvochtigheid

De saunameester komt de Finse sauna binnen met een emmer water en een lepel en rustgevende muziek start. Het water in de emmer is gemengd met etherische oliën en wordt met de houten lepel op de saunakachel gegoten. Dankzij het water op de hete stenen ontstaat er een stoomwolk en stijgt de luchtvochtigheid in de sauna. Omdat het zo heet is zie je de stoom niet, maar voel je hem des te beter.

Wapperende handdoek

Met behulp van een handdoek verspreidt de saunameester de stoomwolk door de sauna. De wapperende bewegingen van de handdoek zorgen ervoor dat de hete lucht door de isolerende luchtlaag rondom de huid breekt, waardoor de warmte als een deken op je lichaam terecht komt. Deze hittestoot kan een kippenvel gevoel geven en zorgt ervoor dat je lichaam flink gaat zweten.

Wie verzorgd de opgietingen?

De opgietingen worden bij Sauna & Beauty Oase verzorgd door medewerkers en vrijwilligers. De gepassioneerde saunameesters doen vaak honderden opgietingen per jaar. Hierbij zorgen zij voor een heuse beleving waarbij meerdere zintuigen worden geprikkeld. De saunameesters zijn erg creatief in het bedenken van thema’s en kleden zich dan ook graag in een bijpassende outfit.

Wat voor verschillende opgietingen zijn er?

Bij Sauna & Beauty Oase zijn er dagelijks minstens 4 opgietingen. Naast de dagelijkse opgietingen worden er vaak themaweken en opgietdagen georganiseerd. Tijdens deze opgietdagen vindt er elk uur een opgieting plaats in het desbetreffende thema. Zo zijn de thema’s Spaans, Halloween en Kerst al voorbij gekomen. Erik, eigenaar van Sauna & Beauty Oase, verzorgt regelmatig een Klankschalen opgieting. Op de hoogte blijven van de themaweken en opgietdagen? Deze worden aangekondigd op onze Facebook pagina en in de agenda op onze website.

 

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.