Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Tips tegen een droge winterhuid

Het is alweer november en langzaam maar zeker naderen we de winter. Buiten wordt het kouder, dus zetten we de verwarming in huis weer wat hoger om lekker warm te blijven. Merk je ook wel eens dat je huid wat droger en ruwer kan aanvoelen wanneer het buiten kouder wordt? Door de lagere luchtvochtigheid kan zelfs een normale of gemengde huid droog worden in de winter. De schoonheidsspecialistes van Sauna & Beauty Oase hebben een aantal praktische tips samengesteld om een droge huid te voorkomen!

Hydrateer je huid en lichaam

Het is algemeen bekend dat water drinken goed voor je lichaam is. Ook voor je huid is het belangrijk dat je minimaal 1.5 liter water per dag drinkt, dit zijn ongeveer 8 grote glazen. Door voldoende water te drinken kan je ervoor zorgen dat het vochtgehalte in je huid op peil blijft. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je huid uitdroogt, maar zorg je er ook nog eens voor dat de gifstoffen uit je lichaam gespoeld worden! Een simpele truc om na te gaan of je genoeg water hebt gedronken is om in de rug van je hand te knijpen. Schiet de huid direct terug dan ben je voldoende gehydrateerd. Wanneer het even duurt voordat de huid weer glad is dan is dan is het waarschijnlijk nodig om meer water te drinken.

Niet te warm douchen

Een (te) warme douche kan de huid alleen maar meer uitdrogen. Het beste kan je om de dag douchen. Wanneer je dagelijks doucht is het belangrijk dat je niet te lang doucht en het liefst met lauw water (rond de 36 graden). Tijdens het douchen is het niet nodig de huid hard schoon te schrobben, een zachte douchespons is genoeg om schoon te worden zonder je huid te hard aan te pakken. Ook tijdens het afdrogen is het belangrijk aan je huid te denken door je lichaam voorzichtig droog te deppen met een schone handdoek. Zo voorkom je dat je huid beschadigd wordt.

Smeer je huid in 

Het is belangrijk je huid goed te beschermen tegen koude buitenlucht. Door een rijke, voedende crème te smeren creëer je een beschermend laagje op je huid. Wist je dat je aan de balie bij Sauna & Beauty Oase een orchidee bodylotion kan kopen? Deze kost maar 8,95 en is ideaal om je huid te beschermen. Vergeet bij het smeren vooral je onderbenen niet, deze drogen namelijk vaak het eerste uit! Naast je lichaam is het belangrijk de huid in je gezicht goed te beschermen. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt de huid diep gevoed met een masker, waardoor het vochtgehalte in je huid weer aangevuld wordt. Zo voorkom je dat je huid strak gaat aanvoelen en uitdroogt.

Eet vette vis

Vette vis, zoals zalm, zit vol met gezonde omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zorgen ervoor dat je huid beschermd wordt, gaan ontstekingen tegen en zorgen ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. In het restaurant van Sauna & Beauty Oase kan je heerlijk genieten van een diner met gebakken zalm, pesto en spinazie. Voor maar 17,95 heb je al je gezonde omega-3 vetzuren weer binnen en zorg je er van binnenuit voor dat je huid beschermd is tegen de koude winterlucht!

Bezoek de sauna

Veel mensen denken dat je met een droge huid beter niet naar de sauna kan gaan. Integendeel, een bezoek aan de sauna is juist goed tegen een droge huid! De afwisselende prikkels en goed doorbloede vaten zijn goede vochtleveranciers. Tijdens een bezoek aan de sauna ga je zweten, waardoor vocht doordringt tot in de hoornlaag en dieper weefsel van je huid en je huid beter wordt gehydrateerd. Ook het afkoelen na de sauna is belangrijk in dit proces. Door in het koude dompelbad te gaan sluiten je poriën, waardoor de doorbloeding nog beter wordt. Bezoek dus snel Sauna & Beauty Oase met een van onze leuke aanbiedingen!

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.