Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Sauna in de zomer

Op een zonnige en hete dag in de zomer is een bezoek aan de sauna niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het absoluut het overwegen waard! Een bezoek aan de sauna in de zomer heeft namelijk ook een heel aantal voordelen die zeker niet over het hoofd gezien mogen worden. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Afkoelen

Tijdens de heetste momenten van de zomer is de sauna dé ideale plek om af te koelen. Dit klinkt in eerste opzicht als een grote tegenstrijdigheid en vooral grote onzin, maar als we verder redeneren is het inderdaad de ideale plek. Bij de sauna heb je namelijk diverse dompelbaden en koude douches om af te koelen na een saunaronde. Deze kun je op een hete zomerdag nu mooi gebruiken om af te koelen van de zon.

Ontspannen op vakantie

Last van inpakstres voor de vakantie? Of heb je even een dagje voor de vakantie nodig om je hoofd leeg te maken na een jaar hard werken? Ook hiervoor geldt dat een dagje sauna de oplossing is. Heerlijk even een dag je gedachtes verzetten en totaal ontspannen. Neem bijvoorbeeld een ontspanningsmassage om de dag compleet te maken. Zo begint de vakantie al voor de daadwerkelijke reis.

Immuunsysteem

Al eerder schreven we dat een saunabezoek goed is voor het immuumsysteem. De afwisseling van de koude en warme temperaturen, het transpireren en het ontspannen gevoel kunnen er voor zorgen dat het immuunsysteem verbetert. Ben je bang om nog net voor de vakantie grieperig te worden? Plan dan snel het saunabezoek in om de kans op de griep te verkleinen.

Gewenning aan de warmte

Elk jaar kijken we massaal uit naar de warme temperaturen in de zomer, maar wanneer het zo ver is klagen we weer net zo massaal over dat het toch echt té warm is. De sauna is de ideale manier om je lichaam gedurende het jaar alvast te laten wennen aan het hoge aantal graden Celsius. Op deze manier kunnen we met zijn allen het klagen dit jaar wellicht overslaan, zodat we volledig kunnen genieten van de zomerse temperaturen.

Bruin zonder strepen

De zomer is het jaargetijd om een lekker bruin kleurtje op te doen. Het enige nadeel van zonnen is normaliter dat er (witte) strepen en plekken achter blijven van bijvoorbeeld de zwemkleding of de zomerkleding. Wanneer je bij een saunacomplex gaat zonnen kun je zorgeloos zonder kleding in de zon ontspannen. Badkleding is in de meeste sauna's niet toegestaan (of alleen op vaste dagen), dus dat is een legitieme reden om zonder kleding van de zon te gaan genieten! Deze zomer word je dankzij deze tip bruin zonder strepen!

In alle rust genieten

Over het algemeen wordt gedacht dat de zomer geen goed seizoen is om naar de sauna te gaan. Daarom is het vaak in de zomer een stuk rustiger in de sauna's dan in de winter. Maak hier gebruik van en geniet van de extra rust en ontspanning in de sauna. Je loopt niet de kans om hutje mutje bij elkaar in de sauna te zitten én de kans op een plek tijdens de opgietingen is een stuk groter!

Redenen genoeg dus om juist in de zomer lekker te genieten van een ontspannen dagje sauna! Heb jij die van jou al ingepland? Kijk hier voor onze acties en aanbiedingen op dit moment.

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.