Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Ontdek de sauna!

Deze maand nemen wij u mee op ontdekkingstocht door de wondere wereld van het saunawezen. Wanneer u voor het eerst naar de sauna gaat, of zelfs wanneer u al vaker een sauna heeft bezocht, kunt u vragen hebben over uw saunabezoek. Daarom nemen wij u mee op ontdekkingstocht door de sauna, zodat u goed voorbereid aan uw bezoek begint.

Voorbereiding

Uw saunabezoek begint met een goede voorbereiding thuis. Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen om de sauna te bezoeken. Kies voor een dag waarop u verder niks gepland heeft staan, zodat u de dag wellness volledig ontspannen kunt beginnen en eindigen. Vervolgens kunt u kiezen voor het dagdeel met uw voorkeur.

Wat neemt u mee tijdens uw bezoek?

Bij Sauna & Beauty Oase zijn er géén badkleding dagen. U hoeft dus geen badkleding mee te nemen.Tijdens een saunabezoek wordt er geen badkleding gedragen. De warmte in de saunacabines zorgen er voor dat u gaat transpireren om af te koelen. De badkleding belemmert dit proces. Verder is het ook aan te raden geen badkleding te dragen vanwege de hygiëne. Het zweet en alle afvalstoffen blijven namelijk in de badkleding achter.

U bent wel verplicht om een badjas, minimaal twee handdoeken en badslippers bij u te hebben tijdens uw bezoek. Het is mogelijk om dit bij de receptie te regelen. Ook is het raadzaam om voldoende te drinken en te eten tijdens uw saunabezoek. Gedurende dag verliest u veel vocht. Daarom is het van belang om genoeg te blijven drinken om goed gehydrateerd te blijven. U kunt in ons resuarant, bij de bar, in de lounge of op ons terras gebruik maken van onze horeca. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke verse smoothie of salade.

Saunaronde

Nu heeft u alles voorbereid en is eindelijk het ontspannende saunadagje daar. U heeft al u spullen in uw kluisje gelegd en u staat op uw badslippers en in uw mooiste badjas klaar. Waar begint u mee?! Hoe begint u uw saunadag het beste?

Vanaf de kleedkamer loopt u naar het saunaplein en start u uw saunaronde met een (warme) douche. Op deze manier wordt al het vuil en zweet van het lichaam afgespoeld. Vervolgens loopt u richting het voetenbad om uw lichaam alvast langzaam te laten wennen aan de warme temperatuur. Wanneer u voldoende opgewarmd bent kunt u op uw handdoek plaatsnemen in de eerste saunacabine voor tussen de 8 en 15 minuten. In de sauna hangen zandlopers, zodat u de tijd in de gaten kunt houden.

U begint op de bovenste bank, zodat uw lichaam écht twee graden op kan warmen. Op deze manier gaan uw poriën openstaan en komen de afvalstoffen vrij. Vervolgens gaat u steeds iets lager zitten en eindigt u op de onderste bank. Op deze manier heeft u de minste kans om duizelig de sauna te verlaten.

Wanneer u uit de sauna komt is het heel belangrijk om goed af te koelen. Begin met een lauwe douche om de schok voor het lichaam te verminderen. Daarna is het aan te raden om uzelf volledig onder te dompelen in het dompelbad. Vergeet hierbij niet om het hoofd ook onder water te houden. Anders heeft u enkel nog een warm hoofd en is de kans op hoofdpijn erg groot. Wanneer u deze stappen heeft uitgevoerd kunt u een andere warme ruimte opzoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld plaats nemen in het bubbelbad.

Ten slotte begint en eindigt u uw ontdekkingstocht met het állerbelangrijkste, namelijk: een ontspannen gevoel. Start de saunadag met een ontspannen gevoel, neem het gedurende dag met u mee en ga volledig relaxed weer naar huis. Wellicht dat één van onze massages uit de beauty ontdekkingstocht  u hier bij kunnen helpen ;) Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een rondleiding door Sauna & Beauty Oase te krijgen.

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.