Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Mijn eerste keer sauna

Een tijdje geleden vroeg mijn vriendin of ik zin had om met haar mee naar Sauna & Beauty Oase te gaan. Ze had via een actie op de website goedkoop kaartjes weten te bemachtigen en haar man wilde niet met haar mee. Ik was zelf ook nog nooit naar een sauna geweest en mijn eerste reactie was dan ook dat ik niet met haar mee wilde. Op dit moment ben ik wat zwaarder dan normaal en een beetje bloot rondlopen in een ruimte vol met vreemde mensen is nu ook echt niet mijn ding!

Nerveus voor de eerste keer sauna

Mijn vriendin liet het er niet bij zitten en heeft vervolgens alles uit de kast gehaald om mij over te halen om het sauneren tóch gewoon een keer te proberen. Met succes, want afgelopen week was het dan zover! Na het lezen van verschillende blogs, waaronder die van de sauna zelf, wist ik precies wat mij te wachten stond en hoe ik het sauneren moest gaan aanpakken. Wel was ik nog steeds nerveus over het feit dat het hele gebeuren zonder kleding was en ik niet helemaal lekker in mijn vel zat.

De sauna ging om 10:00 uur open en wij wilden graag zo lang mogelijk genieten, vandaar dat wij om 10:15 uur ons al meldden bij de receptie. Het was meteen al best druk, er stond al aardig wat auto’s toen wij het parkeerterrein op reden. Bij de receptie hoefden wij gelukkig niet lang te wachten en we werden aardig geholpen door een goed verzorgd en heel behulpzaam meisje. We wilden graag ter plekke nog een gezichtsbehandeling voor ons beiden bijboeken en dit was geen enkel probleem. Rustig werd ons vervolgens uitgelegd waar onze behandeling plaats zou vinden, waar we de kleedkamers konden vinden en hoe de kluisjes en de polsbandjes werkten. De receptioniste stelde mij nog even gerust en gaf aan dat we ook konden starten met een rondleiding vanaf de bar, zodat ik eerst de ruimte kon ontdekken en er aan kon wennen.

We kregen kluisjes op de bovenverdieping. Om hier te komen moesten we een stukje de trap op en de kluisjes bevonden zich meteen links. Samen gingen we naar binnen. Gelukkig was het rustig in de kleedkamer. Naast ons, was er alleen één ander stel. Dat is het voordeel van de meerdere kleedkamers. Zo kom je niet iedereen tegen in de kleedkamer. Toen was het moment daar. Het was tijd om mij om te kleden in een badjas. Het andere stel ging gelukkig vrij snel weg, waardoor wij ons in alle rust konden omkleden. De kleding en waardevolle spullen konden wij in het kluisje achterlaten. Gewapend met enkel een badjas, handdoeken, slippers, een flesje voor het water, een boek en ons polsbandje liepen wij de trap af richting het saunagedeelte.

Rondleiding door de sauna

Bij de receptie hadden ze eerder al aangegeven dat wij bij de bar konden vragen voor een rondleiding. Eenmaal beneden aangekomen meldden wij ons dan ook bij de bar. Mijn vriendin had al vaker deze sauna bezocht, dus zij ging in de lounge de dag beginnen met een kopje koffie. Van de vriendelijke man achter de bar kreeg ik een zeer uitgebreide rondleiding. Hij liet mij alle sauna’s en baden zien en gaf mij tips op welke manier ik het sauneren kon aanpakken. In de blogs had ik hier al wel veel over gelezen, maar deze meneer wist mij nog veel meer te vertellen! Nu was ik er echt klaar voor!

Eerst sloot ik nog even aan bij mijn vriendin, om samen nog een kopje koffie met appelgebak te nemen. In de lounge kletsen we heerlijk over van alles en nog wat en voor we het wisten was het al bijna 12:00 uur! Het was tijd om de sauna in te gaan. Vanuit de lounge liepen wij richting het saunaplein. Tijdens de rondleiding was ik hier al geweest, maar ik was zo geboeid door het verhaal dat ik niet eens naar de mensen om mij heen had gekeken. Nu pas viel mij op dat bijna iedereen in zijn badjas liep en deze alleen uittrok wanneer zij de cabines of baden ingingen. Zo veel verschillende mensen liepen er ook rond. Jong, oud, dik, dun, groot, klein, man of vrouw. Ik zag zelfs een vrouw met een geamputeerde borst. Het meest viel mij ook op dat eigenlijk niemand op mij lette. Iedereen was bezig met lekker ontspannen en er heerste totaal geen sfeer van gluren. Gelukkig! Dat viel mij in elk geval flink mee!

De sauna's gebruiken

Onze saunaronde startten wij bij met het douchen. Voorzichtig voelde ik de temperatuur. Gelukkig was het water lekker warm. Nu konden wij ons schoonspoelen om het zweet en onze afvalstoffen weg te douchen. Hierna volgde het voetenbad. Dat had de meneer tijdens de rondleiding uitgelegd. Voorzichtig stapten wij over het randje en gingen op onze handdoek zitten. Het water had een aangename temperatuur. Ik voelde mijzelf langzaam opwarmen. Ik was klaar voor het echte werk.

De eerste sauna die wij tegen kwamen was de lavendelsauna. We deden onze badjassen voor de sauna uit en stapten op onze slippers en met onze handdoeken de ruimte in. Het was er heerlijk warm binnen en het rook er, zoals de naam van de sauna al doet vermoeden, ook heerlijk naar lavendel. Mijn lievelingsgeur! De sauna was nog niet helemaal vol, dus we konden lekker plaatsnemen op de middelste plank. Ik deed mijn ogen dicht en viel zelfs bijna in slaap. Dit viel mij alles mee! Na ongeveer 10 minuten werd het mij wel iets te heet en ben ik voor een paar minuten op de onderste plank gaan zitten, waarna ik opgestaan ben en uit de cabine ben gelopen. Niet veel later volgde mijn vriendin. Je kon wel merken dat zij meer ervaring had en het daardoor ook langer uithield.

Ik had zojuist geleerd om na elke sauna goed af te koelen. Schijnbaar deed mijn vriendin dit eerder nooit echt op deze manier, dus zo kon ik zelfs haar nog wat bijbrengen! We begonnen met een lauwe douche om de schok voor het lichaam te verminderen toen we in het dompelbad gingen. Man wat was dat koud! Het is dat het goed voor mijn lichaam was, anders had ik deze stap het liefst overgeslagen!

Om zo veel mogelijk af te wisselen gingen we hierna lekker in het bubbelbad zitten. Dit was een stuk aangenamer dan in het dompelbad qua temperatuur en ook konden we hier weer verder met kletsen. We blijven vriendinnen natuurlijk! Ondertussen was het alweer rond 13:30 uur en langzaam kregen we trek. Het was tijd om te lunchen! Het restaurant wist ik makkelijk te vinden, aangezien meerdere gasten schijnbaar trek hadden gekregen. Ik kon gewoon de meute volgen. We namen plaats aan een tafeltje bij het raam en konden lekker wegkijken over het zwembad en de tuin.

Lunchen en opgietingen bij de sauna

Wat een lekker dagje is dit! We konden niet kiezen wat we wilden lunchen, dus we namen allebei een broodje ‘kan niet kiezen’. Heel leuk bedacht door de sauna. We hoorde om ons heen meerdere enthousiaste geluiden over dit broodje. Dit moest een topper zijn!  Het duurde niet lang voordat onze lunch aan onze tafel gebracht werd. Een vers en vooral rijk belegd broodje met carpaccio én zalm. Nooit gedacht dat dit zo lekker kon zijn.

Na de lunch was het tijd voor de volgende saunaronde. Wederom begonnen wij de saunaronde met het douchen en het voetenbad. Langzaam zagen wij steeds meer mensen ondertussen naar de buitensauna lopen. Op het bordje bij het zwembad zagen wij dat er bijna een opgieting ging beginnen. Dit was iets wat ik ook wel eens wilde meemaken. We moesten een aantal minuten buiten wachten voordat de sauna open ging. De mensen vooraan gingen snel naar binnen en de sauna raakte al snel vol. Gelukkig was er op de onderste rij nog plek voor ons. Dit was ook wel fijn voor mij, omdat dit mijn eerste opgieting was. De muziek startte en de opgieting begon in Pirates of the Caribbean thema. Geweldig om te zien hoe het er aan toe ging. Het was enorm warm, maar ik heb het gelukkig tot het einde volgehouden.

Gezichtsbehandeling

Nadat wij goed gekoeld hadden was het tijd voor onze gezichtsbehandelingen. We moesten plaatsnemen op de stoelen op de bovenverdieping. Gelukkig konden we de behandeling samen in een ruimte krijgen. Ik viel vrij snel in slaap, dus echt veel van de gezichtsbehandeling heb ik niet meegekregen. Wél weet ik dat mijn gezicht na afloop erg zacht aanvoelde!

Na de gezichtsbehandeling begonnen wij aan de laatste saunaronde. We wilden graag nog in de infraroodsauna en de kruidentempel.  De warmte van de infraroodlampen drong diep door en ik voelde mijn spieren volledig ontspannen. Ook in de kruidentempel kwam mijn lichaam tot rust. De geur en het heerlijk warme water lieten mij even aan helemaal niks denken.

Hierna was onze saunadag toch echt over. Zelfs een aantal dagen na het saunabezoek was ik nog volledig ontspannen en aan het nagenieten. Wat een heerlijke dag was dit. Een dag waarin ik er achter ben gekomen dat de sauna wél wat voor mij is!

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.