Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Lente detox tips

Nu de lente officieel weer begonnen is, de koeien weer naar buiten mogen en het zonnetje zich steeds vaker laat zien, heeft iedereen het voorjaar weer in z'n hoofd. Langzaam worden er steeds meer blote benen en armen tevoorschijn getoverd en stromen ook de terrasjes weer vol. De lentekriebels zorgen er voor dat het hele huis ten prooi aan de grote schoonmaak valt. Voor velen is het voorjaar niet alleen de periode voor de grote schoonmaak in het huis, maar ook van het lichaam. DETOXTIME! Maar waarom zou het detoxen, ook wel ontgiften van het lichaam, nodig zijn? Waar moet je rekening mee houden en hoe pak je het aan?

Detoxen

Er zijn verschillende manieren hoe de detoxperiode ingericht kan worden. Zo kunt u er voor kiezen om voor een paar dagen alleen maar detoxsappen te drinken, ook wel sapvasten genoemd. Een andere, minder drastische, optie is om er voor te kiezen om voor een bepaalde periode alle 'gifstoffen' te laten staan. Men eet en drinkt in dat geval enkel onbewerkte producten, zonder caffeïne, suikers, vetten en alcohol. Dit zou helpen tegen gifstoffen in ons lichaam. Je lichaam is zelf goed in staat om deze stoffen af te breken, maar af en toe de natuur een handje helpen kan geen kwaad. Wanneer er namelijk te grote hoeveelheden gifstoffen binnenkomen, kiest je lichaam er voor om deze gifstoffen in je organen en vetweefsel op te slaan. Door middel van een detoxkuur worden deze stoffen losgelaten en afgevoerd.

Plan van aanpak

Zoals al eerder besproken, zijn er meerdere opties waarop er gedetoxed kan worden. In deze blog zal er verder in gegaan worden op de methode waarbij men enkel onbewerkte producten, zonder caffeïne, suikers, vetten en alcohol nuttigt. Hierbij zijn een aantal punten waar extra op gelet kan worden, om een zo optimaal mogelijk effect te bereiken.

  Drink voldoende water. Door voldoende water te drinken worden de afvalstoffen makkelijker verdreven uit het lichaam.

  Beweeg elke dag genoeg. Door het zweet worden de gifstoffen afgevoerd en natuurlijk  helpt het om vet en gewicht kwijt te raken.

  Schrap witte suiker, bloem, eenvoudige koolhydraten en gefrituurd voedsel uit je maaltijden. Deze producten zorgen er voor dat je je verzadigd voelt, maar eigenlijk ervaar je een piek, gevolgd door een daling van je bloedsuikerspiegel.  Dit is dan weer niet goed voor je eetlust of je gezondheid.

  Vervang koffie met bijvoorbeeld groene thee. Groene thee bevat antioxidanten die het lichaam nodig heeft.  Je krijg voldoende caffeïne binnen om de dag goed te beginnen, maar het helpt ook bij het ontgiften van je lichaam.

  Om schadelijke stoffen af te voeren zijn verse kruiden en specerijen ideaal. Tijdens het detoxen kun je elke dag chlorella innemen om zware metalen uit je lichaam te verwijderen. Daarnaast zijn er verschillende kruiden met een ontgiftende werking. Denk hierbij aan koriander, bladpeterselie, zwarte peper, kaneel, kruidnagel en kurkuma.

Detox en sauna

Het kwam al eerder aan bod, maar zweten is een belangrijke manier om gifstoffen af te voeren tijdens een detoxperiode. Daarom is een dagje sauna hét perfecte dagje om in te plannen tijdens de ontgiftingskuur. Het zweten tijdens het saunabezoek ondersteunt in het afvoeren van de gifstoffen, bacteriën en andere vervuilingen in het lichaam. De toxines die uitgezweet worden in de sauna komen niet alleen uit de poriën, maar ook uit diverse weefsels, het bloed en de vetcellen. Wat betreft het ontgiften is een bezoek aan de sauna, doordat de warmte dieper doordringt, effectiever dan zweten door te sporten. Hieronder zijn een aantal tips te vinden om zo optimaal mogelijk te ontgiften tijdens een saunabezoek:

 Maak, naast de reguliere sauna's, gebruik van de infraroodsauna. De warmte in de infraroodcabine dringt nog dieper door in het lichaam.

 Het is belangrijk om direct nadat je uit de sauna komt een koude douche te nemen. Zo spoel je alle giftstoffen, die door het zweten naar buiten zijn gekomen, van je huid af.

 Ook zorgt het transpireren in de sauna ervoor dat dode huidcellen en diepliggende onzuiverheden worden verwijderd, waardoor je ook weer een mooie en verbeterde huid overhoudt!

Boek dus snel hier een dagje sauna om iets toe te voegen aan de jaarlijkse lente detoxkuur!

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.