Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Elke dag gezond!

Een gezond leefpatroon is iets wat op dit moment erg leeft binnen de maatschappij. Het wordt als steeds belangrijker ervaren en men is zich meer dan ooit bewust van de vergankelijkheid van het leven. Toch is een dergelijke levensstijl iets wat niet altijd als vanzelfsprekend kan worden gezien. Het is van belang om bewust stil te staan bij gezonde én ongezonde gewoontes. Bepaal welke gezonde gewoontes aangenomen moeten worden, maar ook van welke ongezonde gewoontes afstand gedaan moet worden. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet voor kleine en makkelijke aanpassingen. De levensstijl hoeft op deze manier niet drastisch omgegooid te worden, maar toch is een gezond leefpatroon hierdoor dichterbij dan ooit.

Goed slapen

Goed slapen heeft vele voordelen. Zo zorgt een goede nachtrust ervoor dat men minder vaak ziek wordt. De hoeveelheid slaap heeft namelijk een directe invloed op het immuunsysteem. Ook heb je meer controle over je gewicht. Slecht slapen zorgt er namelijk voor dat de stofwisseling trager verloopt en dat er meer hormonen aangemaakt worden die aanzetten tot eten. Zo zijn er nog veel meer voordelen op te noemen van een goede nachtrust.

Bewegen

Dat bewegen gezond is, is iets wat voor iedereen wel duidelijk is. Toch is het voor veel mensen een grote stap om te beginnen met bewegen. Begin daarom met kleine stapjes. Bedenk bijvoorbeeld of het wel echt nodig is om overal de auto voor te pakken. Wellicht dat dat ene ritje naar de schoonouders ook wel lopend of op de fiets kan. Een andere makkelijke manier om te bewegen is door een wandeling per dag in te plannen. Loop bijvoorbeeld een rondje met de hond van de buren, ga een blokje om tijdens de lunchpauze of zet bijvoorbeeld de prullenbak verder weg zodat je elke keer even op moet staan als je iets weg wilt gooien.

Houd je geest scherp

Een gezond lichaam, een gezonde geest. Er zijn verschillende manieren om de geest scherp te houden. Het is voor elk persoon verschillend wat eventueel zou kunnen werken. Toch zijn er een aantal algemene tips om het geheugen en de geest te trainen. Zo is het beter voor je brein als je met de hand schrijft in plaats van alles te typen. Op deze manier wordt de informatie meteen verwerkt. Ook is het belangrijk om je grenzen op te blijven zoeken. Zoek een steeds moeilijkere kruiswoordpuzzel om je hersenen steeds verder te trainen. Je zult het verschil gaan merken!

Douche koud

Verman jezelf en draai de temperatuur van de douche naar beneden. Koud douchen heeft namelijk enorm veel voordelen! Het koude water bevorderd de bloedsomloop, wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat spataders voorkomen kunnen worden. Ook heeft 10 minuten onder een ijskoude douche hetzelfde effect als een fiets-workout van een uur. Dit komt doordat het lichaam extra energie gebruikt om je lichaam warm te houden. Neem na je dagje sauna dus een lekker koude douche en profiteer van alle voordelen!

Zorgvuldig kauwen

Langzaam en met aandacht eten is een essentieel onderdeel van een gezond levenspatroon. Goed kauwen is van groot belang voor het in gang zetten van de spijsvertering. Daarnaast zorgt het ervoor dat je maag minder moeite heeft met het eten af te brengen en dat je eerder een verzadigd gevoel krijgt. Dit zorgt er dan weer voor dat je eerder stopt met eten!

Drink voldoende water

Hier valt zo veel, maar ook zo weinig over te zeggen. Het is voor iedereen duidelijk dat voldoende water drinken gezond is. Het heeft vele voordelen, zo stimuleert het onder anderen de vetverbranding, voert het afvalstoffen uit je lichaam af, maar water is ook voeding voor je brein! Dus neem standaard een flesje water mee, die je regelmatig probeert bij te vullen! Zo voorkom je water tekort en profiteer je van de vele voordelen.

Met deze kleine aanpassingen in het dagelijkse leven zorg je ervoor dat een gezond leven een stap dichterbij is. De tips vergen niet enorm veel moeite om in de huidige levensstijl verwerken en er zijn een aantal aspecten die je waarschijnlijk al (on)bewust elke dag doet. Wist je dat een sauna bezoek ook veel voordelen kan hebben? Een voordeel is het ontgiften van je lichaam. Hier lees je meer over dit voordeel.

 

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.