Close Menu
Klantbeoordeling 8.4
Vragen? Bel 024-6221718
Dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 23:00 uur

Back to work

Voor vrijwel iedereen is de zomervakantie weer voorbij. Voor de een was het wellicht een vakantie in eigen land en voor een ander weer een vakantie naar het verre Azië. Even heerlijk een aantal weken niks doen en helemaal tot rust komen. Eindelijk dat éne boek gelezen die al een jaar in je kast lag te verstoffen of eindelijk tijd gehad om de zolder eens grondig op te ruimen. Wat je vakantieplannen ook waren, één ding is zeker; iedereen heeft ongetwijfeld genoten van het feit dat je je even niet met werk, studie of andere verplichtingen bezig hoefde te houden. Helaas komt aan alles een einde, dus ook aan de vakantie. Gelukkig hebben wij een aantal tips waar je jezelf mee kunt behoeden voor de vakantie blues.

Geniet van alles wat je gemist hebt

Op vakantie is alles altijd net even iets lekkerder en leuker. Die heerlijke pasta uit Italië, goddelijke wijn uit Argentinië, de smaakvolle koffie uit Vietnam of de perfecte paella uit Spanje. Het liefst zou je een foto van de smaken willen maken, zodat je deze voor altijd bij je kan houden. Maar waar je in Nederland terugverlangt naar al dit lekkers, verlang je op vakantie stiekem ook vaak naar je vertouwde Nederlandse producten. De boterham met hagelslag, de zoute dropjes, stamppot of gewoon een kroket. Vaak loop je al te watertanden bij de gedachte. Focus je, als je weer thuis bent, dus niet op alles wat je van je vakantie moet missen, maar geniet juist even van die heerlijke frikandel speciaal van de snackbar bij jou om de hoek!

Vakantieverhalen en foto's uitwisselen

Ook op het werk kun je gewoon nog even in de vakantiestemming blijven! Start je eerste dag na de vakantie met het uitwisselen van vakantieverhalen en foto's met je collega's. Vertel over dat ene mooie hotel of laat ze een kijkje nemen in je nét afgedrukte fotoboek. Misschien zijn je collega's ook net terug van vakantie en kan je nog even meegenieten van hun vakantieverhalen. Stel daarnaast ook je favoriete vakantiefoto in als screensaver, zodat je, zodra je in een dipje dreigt te komen, daar even naar kunt kijken en meteen weer het vakantiegevoel naar boven weet te brengen. 

Reflecteer en pak aan!

Tijdens de vakantie heb je genoeg tijd om over je dagelijks leven na te denken. Onder het genot van een goed glas wijn in de avondzon reflecteer je over je werk, je privéleven of je toekomst. Langzaam ebben verschillende gedachtes voorbij over dingen die na de vakantie ook echt aangepakt moeten worden. Laat het niet alleen bij de gedachtes zitten en pak je nieuwe doelen met beide handen aan. Wanneer je weer terug bent van je vakantie kan je hier meteen mee beginnen. Je lusteloze gevoel verdwijnt direct, want je hebt meteen iets om aan te pakken!

Leuke dingen plannen

Dat het 'gewone' leven weer is begonnen, betekent niet dat je geen leuke dingen meer kan doen. Plan 's avonds na je werk een etentje met vrienden, of ga met je partner lekker genieten van de zwoele nazomeravonden in de achtertuin. Maak daarnaast van elk weekend een soort minivakantie. Ga bijvoorbeeld een heerlijk dagje naar de sauna. Er zijn verschillende aanbiedingen, waardoor het dagje/avondje/ochtendje extra voordelig en leuk wordt! Maak de dag compleet met bijvoorbeeld een ontspannende massage of een uitgebreid diner. Sowieso dat je vakantiegevoel direct weer terug komt!

Tijd voor een nieuwe vakantie

Het beste tegen de vakantie blues is het vooruitzicht op een nieuwe vakantie! Wij begrijpen natuurlijk dat niet iedereen beschikt over de middelen om direct opnieuw op vakantie te gaan, maar uitzoeken kan altijd. Zoek heel het internet af naar de perfecte plek voor jouw volgende vakantie, zoek de folders af naar het perfecte strand of de perfecte piste. Bekijk welk stedentripje nog op jouw lijstje staat en onderzoek alvast welke activiteiten die vakantie niet mogen missen. Gegarandeerd dat je post-vakantie dip verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

Meld je aan voor aanbiedingen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en de scherpste aanbiedingen. Wij sturen maximaal één keer per maand een nieuwsbrief. Lees hier ons privacy statement.